7

&… Rel rond homoseksuele medewerker Romney

Campagnemedewerker Romney dreigde Mexicaanse vriend met uitzetting ... Video: Occupy inspireerde Springsteens nieuwe album ... Marokko bant Spaanse krant om cartoon over koning ... Tienduizenden Spanjaarden protesteren tegen regeringsbeleid 

Ander nieuws van vandaag


Een campagnemedewerker van Mitt Romney is opgestapt. Paul Babeu wordt ervan beschuldigd zijn ex-vriend te hebben bedreigd met een uitwijzing naar Mexico als hij hun homoseksuele relatie zou openbaar maken. Babeu, die bekendstaat als een grote tegenstander van illegale immigratie, werkt als politiechef in Arizona. (VRT)

Occupy The Boss Het nieuwe album Wrecking Ball van Bruce Springsteen is voortgekomen uit een “boos patriottisme” geïnspireerd door de Occupy-beweging. Dat zei de Amerikaanse zanger in een gesprek met journalisten. De financiële crisis, inkomensongelijkheid en andere politieke hete hangijzers hebben een stempel gedrukt op het album. Wrecking Ball is een schets geworden van een Amerika dat zijn werkende klasse in de steek heeft gelaten. (Huffington Post)

Mohamed VI is the boss Kritiek op de Marokkaanse koning Mohamed VI is voor journalisten en media in het land een riskante onderneming. Nu heeft zelfs de Spaanse krant El Pais de lange arm  van het regime mogen voelen. De krant van conservatief Spanje is donderdag uit de kiosken geweerd vanwege een cartoon die de monarch zou schaden. Volgens de Arabische nieuwszender Al-Arabiya is het voor het eerst dat de overheid optreedt tegen een buitenlands medium.

De werkloosheid in Spanje heeft inmiddels 22,85 procent bereikt, toch zijn de Spanjaarden niet blij met de geplande hervormingen van de arbeidsmarkt door de regering. Tienduizenden van hen gingen zondag de straat op in protest. Volgens de betogers zijn de plannen van de conservatieve regering van Mariano Rajoy “onrechtvaardig, niet efficiënt en nutteloos”. (De Morgen)

Geef een reactie

Laatste reacties (7)