35

Rellen bij Occupy Wall Street

New York politie doet zelf ook aan burgerjournalistiek

Op Wall Street zijn donderdagavond hevige rellen uitgebroken tussen enkele duizenden Occupy-betogers en de politie. Ruim 300 mensen zijn gearresteerd. De organisatie van het protest had een ‘Day of Action’ aangekondigd die moest herdenken dat de beweging Occupy Wall Street twee maanden geleden begon. Bij de rellen raakten tien demonstranten en zeven agenten gewond.


De politie was naar de Wall Street gegaan om de menigte in bedwang te houden en te voorkomen dat zij konden doordringen tot de beurs van New York. Een aantal demonstranten begonnen metalen versperringen weg te trekken en zouden brandende vloeistof richting de politie hebben gespoten.

Op de video is ook te zien hoe geweldloze demonstranten in de boeien geslagen worden. Ze bleven op de grond voor de beurs zitten, maar werden één voor één door de politie van de grond geplukt en gearresteerd. De actie werd niet alleen gefilmd door de betogers zelf, maar ook een agent van de New York Politie trok zijn camera om de arrestaties te filmen.

Volgens burgemeester Bloomberg waren enkele duizenden op de been. De organisatie van Occupy Wall Street had vooraf een pamflet op hun website gezet waarin alle New Yorkers werden opgeroepen om de straat op te gaan. Ook in Seattle, Los Angeles en Chicago werden donderdag protestmarsen georganiseerd maar die verliepen vreedzamer dan in New York. In Las Vegas werden 21 mensen opgepakt.

Trouw: Hevige rellen bij Occupy-protest Wall Street
Laat een berichtje achter voor de betogers: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (35)