Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Relletje om Newsweek cover met Ayaan Hirsi Ali

  •  
17-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Newsweek300.png
Kwijnend weekblad beschuldigd van sensatiejournalistiek ... Protest met rake grappen
Journalisten hebben verontwaardigd gereageerd op een voorpagina van Newsweek. Daarna barstte de lol los.
Op de voorpagina is een foto te zien van woedende moslims, met daaronder de kop ‘Moslim Woede’. Verder is er een onderschrift van Ayaan Hirsi Ali: ‘hoe ik het overleefd heb, en hoe we het kunnen beëindigen.’ Daarmee verwijst het blad naar de demonstraties in het Midden-Oosten.
Gerenommeerde verslaggevers en essayisten beschuldigen Newsweek van sensatiejournalistiek. Volgens hen doet het beeld geen recht aan de realiteit en vinden ze dat ‘islamofoob’ en ‘bewezen leugenaar’ Ayaan Hirsi niet de aangewezen persoon is om een genuanceerd verslag te doen van de demonstraties. Hier een greep uit de eerste reacties:
RTEmagicC_nw_510_582.png
Maar al snel neemt het protest op Twitter een andere wending. In plaats van de gewone – stevige – kritiek wordt de draak gestoken met het begrip ‘moslimwoede’. Met de hashtag #MuslimRage komt een stroom hilarische reacties op gang, meldt Gawker.
RTEmagicC_nw2_458_540.png
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.