4

&… Relletje rond dikke kont Australische premier

Genieten mooiste Nederlandse woord ... Kont Madonna te bloot ... Hongaarse president plagieerde ... Fundamentalisten bang voor Facebook

Ander nieuws van vandaag…


– Legendarisch feministe Germaine Greer constateerde op tv dat de Australische premier Julia Gillard een dikke kont heeft (zie clip/foto). Oppositieleider Tony Abbott sloot zich daarbij aan. Had hij niet moeten doen. Dus zegt hij sorry.

– Genieten is het mooiste Nederlandse woord, vinden anderstaligen. In België. En ja, als je het op z’n Vlaams uitspreekt dan is het ook genieten dat genieten. (Trouw)

– De Hongaarse president Pál Schmitt verkeert zwaar in de problemen. Gisteren werd zijn doctorstitel afgepakt omdat hij in zijn proefschrift plagiaat heeft gepleegd. Vandaag wordt druk gespeculeerd over zijn aftreden. Schmitt is een partijgenoot van de omstreden rechtse populist premier Orban. (NRC)

– Tv-zender ABC, eigendom van Disney, vindt de zwart-wit promoclip voor Madonna’s parfum ‘Truth of Dare’ ongepast. (De Morgen met clip) 

– De Federasie van Afrikaanse Kultuurvereniginge heeft premier Mark Rutte om hulp gevraagd bij het redden van Nederlandse straatnamen in de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Pretoria. De straten worden omgedoopt omdat de namen geassocieerd worden met de apartheidstijd. (RTL nieuws)

– Fundamentalisten niet blij met Facebook: Leerlingen van de orthodox-joodse meisjesschool Beth Rivkah in Brooklyn, New York zijn beboet voor het hebben van een Facebookprofiel. Zij moeten 100 dollar betalen en hun profiel direct verwijderen, anders worden ze geschorst. (Volkskrant)

– De voormalige Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Joschka Fischer, heeft een lezing in het Zwitserse Winterthur, in het kanton Zürich, afgezegd wegens dreigementen. Antikapitalisten willen hem het spreken beletten omdat de linkse Fischer tegenwoordig actief is voor het bedrijfsleven. (De Morgen

– Toch geen grapje: Een onafhankelijk onderzoek, op het verzoek van Apple zelf, heeft nu uitgewezen dat de arbeidsomstandigheden in de Foxconn-fabrieken wel degelijk onder de maat zijn. (de Volkskrant)

Geef een reactie

Laatste reacties (4)