Laatste update 22 juli 2016, 12:25
36

Remkes wil dat immer afwezig ex-PVV Statenlid zetel inlevert

Spookstatenlid Nunes al meer dan een jaar niet gesignaleerd

Commissaris van de Koningin in Noord-Holland Johan Remkes heeft het spookstatenlid Monica Nunes opgeropen haar zetel in te leveren. Nunes werd in 2011 door Geert Wilders in de Provinciale Staten gebracht maar heeft zich al meer dan een jaar niet meer vertoond. Ondertussen vangt ze wel salaris.

Nunes verliet de PVV en stapte over naar de OBP-fractie van Hero Brinkman. Dat boterde echter niet en vervolgens sloot ze zich aan bij de al even populistische Forza NH, vernoemd naar de partij van de veroordeelde Italiaanse ex-premier Berlusconi.

RTV Noord Holland meldt:

Nunes is al ruim een jaar (sinds eind 2012) niet meer aanwezig geweest bij een vergadering. Wat de precieze achtergrond van haar afwezigheid weet Remkes niet. “Ik weet dat ze een tijdje kwakkelde met haar gezondheid, maar dat zou nu voorbij moeten zijn. Ik heb haar een brief gestuurd, maar geen reactie gekregen, en heb dus geen idee wat er met haar aan de hand is”. Voor de Commissaris van de Koning is de maat vol. Hij heeft haar vorige week een brief gestuurd en haar daarin gevraagd haar zetel in te leveren. “Het statenlidmaatschap gaat niet om alleen een financiële band”. Haar salaris korten, of terugvorderen is niet mogelijk.

Nunes kwam eerder in opspraak omdat ze actief deelnemer bleek op het webforum van de neonazistische site Stormfront. Volgens het Statenlid deed ze dat in het kader van research. De Twitter-account van Forza NH is inmiddels omgedoopt tot Farce NH.

De PVV won in 2011 zes zetels in Provinciale Staten. Daar zijn er nog 3 van over.

Geef een reactie

Laatste reacties (36)