Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Republikein verdient aan 'homogenezing'

  •  
13-07-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Republikeinse presidentskandidate Bachmann runt samen met haar echtgenoot een counselingbureau om homo's 'weer hetero te maken'
Michele Bachmann, presidentskandidate voor de republikeinen in de Verenigde Staten, is onlangs in opspraak gekomen. Samen met haar echtgenoot heeft ze een christelijk counseling bureau waar controversiële therapieën worden gegeven om homoseksuelen weer op ‘het rechte pad’ te krijgen, zo meldt CNN.
CNN sprak met Andrew Ramirez, een voormalig patiënt van Bachmann and Associates. Ramirez verklaart tegenover de nieuwszender:
Het was een therapie die me zou helpen van homoseksueel te veranderen in heterosekseel. Als ik dit zou doen, en dit programma zou volgen, zou God een wonder verrichten en zou ik niet langer homoseksueel zijn.” 
Als geen van de therapieën zouden helpen was er nog een andere stap: “Niet handelen naar de aantrekkingskracht voor mannen.”
De Amerikaanse Vereniging voor Psychologen heeft therapeuten al meerdere malen op de vingers getikt voor het proberen te veranderen van iemands seksuele geaardheid door middel van ‘herstellende therapie’.
“Er is onvoldoende bewijs om, met behulp van tussenkomst van een psycholoog iemands seksuele geaardheid te veranderen, te kunnen ondersteunen”, verklaart een APA-verslag.
De echtgenoot van Michele Bachmann, Marcus Bachmann, geeft leiding aan de therapeuten in hun kliniek. In een interview met radio-praatprogramma ‘Point of View’ verklaarde hij op de vraag hoe ouders met hun kind om zouden moeten gaan wanneer ze vermoeden dat deze homoseksueel is:
Ik denk dat je duidelijk moet maken wat het begrip van Gods woord over homoseksualiteit is. We moeten begrijpen dat barbaren opgeleid moeten worden. Ze moeten worden gedisciplineerd en alleen omdat iemand iets voelt of denkt, betekent dat niet dat we die weg moeten vervolgen.”
Een homoactivist, verbonden aan de groep Truth Wins Out, ging onlangs under cover bij Bachmann and Associates. Met behulp van een geheime camera wist hij een deel van zijn therapie vast te leggen; Hij vroeg de therapeut of hij gelooft dat homoseksualiteit genezen kan worden, waarop hij als antwoord kreeg “zeker weten”. “Het is eerder gebeurd, echt waar.” De therapeut zelf had echter niet veel ervaring met het bekeren van homoseksuelen.’
cc-foto: Nathan Rupert
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.