41

Republikeinen willen boycot CNN

Republikeinen stemmen over boycot ... 'Documentaire en serie over Hillary Clinton staan gelijk aan politieke steun'

De Republikeinse afgevaardigden stemmen vrijdag over een voorstel om de omroepen CNN en NBC bij de verkiezingsdebatten in 2016 te boycotten. Reden: de zenders willen een documentaire en een serie wijden aan Hillary Clinton. Van Clinton wordt verwacht dat ze zich kandidaat zal stellen voor de Democraten bij de volgende presidentsverkiezingen, alhoewel ze dat zelf nog niet heeft bevestigd.

De Republikeinen zijn bijeen op een driedaags congres in Boston. Daar zullen ze stemmen over het al dan niet doorlaten gaan van de boycot. Vorige week tekenden de Republikeinen al protest aan tegen de plannen, omdat zij deze zien als een vorm van politieke steun voor de oud-minister van Buitenlandse zaken.

Newt Gingrich, het Republikeinse kopstuk, weet dat de strijd tegen Hillary Clinton moeilijk te winnen is. Eerder zei hij al dat Clinton niet verslagen kan worden als het om een populariteitstest gaat. De oud-minister weet zich gesteund door een groot netwerk. Zelfs de dochter van voormalig president van de Verenigde Staten, George Bush, Barbara Bush, is een fan van Clinton. Hoewel Barbra niet weet of ze daadwerkelijk op de vrouw zal stemmen – dat ligt aan wie de Republikeinse tegenkandidaat zal zijn – zegt ze wel te hopen dat Clinton mee zal dingen in de race.

NBC wilde de deal rond hebben nog vóórdat Clinton haar vermoedelijke kandidaatstelling voor het Witte Huis in 2016 aankondigt, om te vermijden dat haar tegenkandidaten een gelijk aantal uren zendtijd opeisen. De serie moet zowel kritische als positieve inzichten over Clinton brengen.

NOS: Republikeinen in de clinch met CNN

Geef een reactie

Laatste reacties (41)