29

Republikeinen willen Disney stad platbombarderen

Uit opiniepeiling blijkt dat 30 procent van de Amerikaanse ondervraagden woonplaats Aladdin met de grond gelijk wil maken

Een derde van de Republikeinse kiezers staan achter een Amerikaans bombardement op Agrabah. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Public Policy Polling. Dat wordt nog wel lastig: Agrabah is de stad uit de Disney tekenfilm Aladdin.

De opiniepeiling werd gehouden onder zo’n 550 Republikeinen en maakte deel uit van een vragenlijst over de verschillende kandidaten voor de presidentsverkiezingen. De vragen gingen onder meer over het draagvlak voor het weren van moslims uit de Verenigde Staten en over hoe tegen de interneringskampen uit de Tweede Wereldoorlog werd aangekeken. En over of Agrabah met de grond gelijk gemaakt moest worden.

57 procent van de respondenten twijfelde nog, maar 30 procent wist het zeker: bommen los. Slechts 13 procent vond het met de grond gelijkmaken van de woonplaats van Aladdin toch niet zo’n heel goed idee.

Ook bleek 36 procent zeker te weten dat Arabieren in New Jersey massaal stonden te juichen voor de aanslag op de Twin Towers, ondanks dat dat een bewezen leugen van Donald Trump is gebleken, was 54 procent voorstander van het sluiten van de grenzen voor alle moslims en vond 46 procent het een goed idee dat alle moslims in het land worden geregistreerd in een speciale database. 

Geef een reactie

Laatste reacties (29)