Laatste update 15:32
6

Republikeinse kandidaat aangevallen door eigen broers en zussen in keiharde campagnespot

Paul Gosar, de zittende Republikeinse kandidaat van Arizona voor de congressionele verkiezingen van november, wordt in een campagnespotje voor zijn Democratische concurrent Dr. David Brill keihard aangevallen door zijn eigen broers en zussen. In het spotje beschuldigen zij hun broer ervan niets te geven om en niet op te komen voor de belangen van de kiezer:

Pas aan het einde van het spotje wordt onthuld dat David, Tim, Jennifer, Gaston, Joan en Grace familie zijn van Gosar, die uit een gezin van 10 kinderen komt. De lokale krant Arizona Republic noemt de actie van de broers en zussen ‘bruut maar niet onverwacht’. Gosar schokte zijn familie na de gewelddadige neo-nazimars in Charlottesville door te suggereren dat de bijeenkomst door ‘links’ was georganiseerd om Trump te ondermijnen. Ook noemde hij George Soros een nazi-collaborateur in een interview met Vice News. Hierop tekenden zeven van zijn negen broers en zussen een open brief in de Kingman Daily Miner, waarin stond:

Het is zeer verontrustend om je hierop te moeten aanspreken Paul, maar je dwingt ons met je bedrog en anti-semitische ‘dog whistle’ (verholen, vaak racistische boodschap in uitspraken bedoeld voor eigen achterban, red).

Paul Gosar staat verder bekend als klimaatontkenner en islamofoob. In juli verdedigde hij de racistische stokebrand Tommy Robinson tijdens een speech in Londen, waarin hij moslimimmigranten ‘walgelijk en verdorven’ noemde. In nieuwe campagnespotjes die nog moeten worden uitgezonden zegt zijn broer zich geroepen te voelen om de goede naam van de familie te verdedigen en noemt zijn zus Paul Gosar een racist, aldus de Phoenix New Times.

Gosar heeft nog niet gereageerd op de campagne. Hij won zijn zetel met 71 procent van de stemmen in 2016 en zijn herverkiezing wordt waarschijnlijk geacht.

BBC: Paul Gosar: Siblings savage congressman in attack advert

Geef een reactie

Laatste reacties (6)