20

Republikeintje pesten doe je zo

Democraten in Michigan massaal opgeroepen op Republikeinse Santorum te stemmen… Santorum zou uiteindelijk minder kans hebben in de presidentsverkiezingen tegen Obama

Democraten in de Amerikaanse staat Michigan roepen hun partijgenoten op om bij de voorverkiezingen van de Republikeinse presidentskandidaat te stemmen op Rick – in Nederland doden ze ouderen – Santorum. De democraten zijn van mening dat Santorum bij de presidentsverkiezingen tegen Barack Obama minder kans maakt dan Mitt Romney.

In Michigan worden zogeheten ‘open’ voorverkiezingen gehouden. Ook Democraten mogen aangeven wie hun voorkeur geniet. Reden voor Democratische partijstrateeg Joe DiSano om de Republikeinen eens flink dwars te zitten.

DiSano:

Santorum is totaal radioactief. Santorum zal de Republikeinen een electorale ramp bezorgen. Dus moeten wij ons juist richten op de enige echte uitdager van Romney.”

Mitt Romey is geboren in Michigan, zijn vader was er ook nog eens gouverneur. Een overwinning in deze staat ligt dan ook voor de hand. Tenzij het stokje dat de Democraten voor Santorum steken, werkt.

Volkskrant: Democraten willen Republikeinen pesten door stem op Santorum

cc-foto: Gage Skidmore

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (20)