Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Resten van explosieven gevonden bij neergestorte vliegtuig EgyptAir

  •  
15-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
egyptair
Op de lichamen van slachtoffers van de neergestorte Egyptair vlucht MS804 van Parijs naar Egypte zijn er restjes van explosieven gevonden. Dit meldt de Egyptische minister van Luchtvaart. Binnenkort wordt er onderzoek gestart naar de vondsten van het vliegtuig dat in mei neergestort is.
In het vliegtuig zaten 56 passagiers en 10 crewleden. Het waren voornamelijk Egyptenaren en Fransen die in de vlucht zaten en nog enkele Canadezen, Algerijnen, Belgen, Britten, Tjaden, Portugese, Saoedi-Arabiërs en Soedanezen. Uit onderzoek is gebleken dat er rook in de toiletten was en de wrakstukken van het kop van het vliegtuig laten veel schade en roet zien, veroorzaakt door hoge temperaturen.
Vlucht MS804 van EgyptAir verdween op 19 mei 2016. Na lang zoeken ontdekten autoriteiten het vliegtuig op de bodem van de Middellandse Zee. De oorzaak was nog niet duidelijk maar met de nieuwe informatie worden er nieuwe inzichten gegeven aan of het daadwerkelijk een ongeluk was of niet

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.