Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Revolutionaire methode tegen migraine?

  •  
19-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Migraine_300.jpeg
'Nieuw medicijn kan het aantal migraineaanvallen met 50 procent verminderen'
In Amerika beweren ze het ei van Columbus, in de strijd tegen migraine, gevonden te hebben. Hoofdpijnprofessor in het LUMC, Michel Ferrari, is enthousiast en start nu een grootschalig onderzoek in Leiden
Voor ruim 1 miljoen Nederlanders die kampen met ernstige migraine lijkt een remedie nabij, meldt het Algemeen Dagblad vrijdag. Het LUMC in Leiden gaat na de zomer op grote schaal de nieuwe ‘anti-CGRP-middelen’ testen. Kleiner Amerikaans onderzoek toonde eerder hoopvolle uitkomsten.
Revolutionair Gemiddeld zouden de maandelijkse injecties ervoor moeten zorgen dat patiënten de helft minder migrainedagen hebben. Dergelijke resultaten zijn volgens professor Ferrari revolutionair en nog niet de realiseren met medicijnen die nu beschikbaar zijn. Mensen met lichtere vormen van migraine nemen alleen medicatie als ze een aanval voelen aankomen, zegt professor Ferrari. Maar patiënten met twee of meer aanvallen per maand slikken dagelijks tabletten om een aanval voor te zijn. 
Oorspronkelijk zijn de middelen niet gemaakt tegen migraine, maar tegen hoge bloeddruk, hartproblemen of epilepsie. ‘Hoe ze migraine voorkomen, weten we niet precies,’ aldus de Leidse hoofdpijnprofessor. Wetenschappers weten van de nieuwe medicatie wel hoe ze werkt.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.