Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Richard Dawkins pleit voor arrestatie paus

  •  
11-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Hermans
Aanklacht: misdaden tegen de menselijkheid
De Engelse bioloog en schrijver Richard Dawkins wil ervoor zorgen dat de paus bij zijn bezoek aan Engeland in september wordt gearresteerd vanwege zijn rol in het toedekken van het misbruik binnen de Katholieke kerk.
Dat schrijft de Sunday Times. Op dit moment is een team van advocaten bezig met de voorbereidingen. Ze verwijzen daarbij naar het precedent dat is geschapen door de arrestatie van Pinochet toen die in 1998 Engeland bezocht. Het feit dat de paus officieel een staatshoofd is, hoeft geen probleem te zijn volgens de advocaten. Het Vaticaan wordt namelijk niet als aparte staat erkend door de Verenigde Naties. 
De paus kwam dit weekend opnieuw in de problemen toen een nieuwe brief van zijn hand opdook. In de brief uit 1985 drong hij er op aan om een Amerikaanse priester niet uit zijn ambt te zetten vanwege zijn seksueel misbruik van twee jongens, omdat dat slecht zou zijn voor de kerk.
Richard Dawkins is onder meer bekend van de boeken: ‘God als misvatting’ en ‘De blinde horlogemaker’. Lees ook zijn reactie op het Times-stuk.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.