Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rick Perry houdt het voor gezien

  •  
19-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_RickPerry_GageSkidmore_300_01.jpg
Republikeinse gouverneur van Texas stapt uit de race om het Witte Huis
Rick Perry stapt uit de race om het Republikeinse kandidaatschap voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat meldt onder andere de LA Times. Het bericht komt twee dagen voor de voorverkiezing in de staat South Carolina, waarvoor Perry al niet goed in de peilingen stond. Perry zal in de loop van de dag met een verklaring komen.
Toen de gouverneur van Texas zich in augustus bekend maakte dat hij president wilde worden, reageerden Republikeinen enthousiast. Een aantal zwakke optredens tijdens tv-debatten deden dit enthousiasme verdwijnen als sneeuw voor de zon. Bij de eerste twee voorverkiezingen, in Iowa en New Hampshire, bleef Perry ver achter bij koploper Mitt Romney.
Bij de komende verkiezingen in South Carolina had Perry voor het eerst voordeel kunnen doen met zijn zuidelijke afkomst, schrijft LA Times. Maar ook hier bleef hij in de peilingen steken op een schamele vijfde plaats.
Foto-cc: Ed Schiphul
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.