29

Rico gaat door het stof om haatcomment, Lodewijk Asscher vergeeft het hem


Dinsdag nagelde Lodewijk Asscher zijn internetbully’s aan de schandpaal. Hij was al het gescheld en getier vanuit de onderbuik meer dan zat. In een bericht op Facebook met de kop ‘Respectloze hond’ gaf hij een bloemlezing van wat hij zoal over zich heen krijgt. Eén van die berichten kwam van Rico uit Friesland. Een verslaggever de Leeuwarder Courant zocht Rico op, die diep door het stof ging voor zijn opmerking aan het adres van Asscher.

Rico had Asscher een ‘kut kop’ genoemd, vanwege zijn standpunt rondom Zwarte Piet. De jongen schreef: “rot toch op man asscher met die kut kop van je. Haal die echte pieten maar uit het land kijk wat zij niet hoeven te betalen en wat ze allemaal krijgen ik stem pvv. ik was ooit trotse nederlander nu niet meer”. Zelf had hij het bericht van Asscher niet voorbij zien komen, vrienden moesten hem erop attenderen. “Toen schrok ik van binnen wel een beetje, ja”, zegt hij nu. En van die opmerking heeft Rico niet alleen spijt, maar ook geleerd:

Ik moet tien keer eerder nadenken van wat ik erop zet, niet schelden maar in nettere zinnen, en ik zou dit nooit meer doen. Nooit meer. Ik heb mijn lesje geleerd.

Minister Asscher heeft het Rico inmiddels vergeven en spoort hem aan vooral zijn mening te blijven geven, zij het op een respectvolle manier:

Excuses aanvaard. Blijf vooral je mening geven, als we dat allemaal op een normale manier proberen te doen komen we verder in dit land.

Geef een reactie

Laatste reacties (29)