Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rijksrecherche houdt VVD-politica aan om schenden ambtsgeheim

  •  
17-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
posterVVD300_03.jpg
Het OM verdenkt haar van het doorspelen van informatie uit de sollicitatieprocedure voor een burgemeestersbenoeming aan een partijgenoot
VVD-politica Kathalijne de Kruif is door de Rijkrecherche aangehouden voor het schenden van haar ambtsgeheim. De vrouw uit Maarssen was lid van de vertrouwenscommissie voor de benoeming van de burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht en zou informatie uit die sollicitatieprocedure hebben doorgespeeld aan een partijgenoot.
Overigens leidde het lekken niet tot de benoeming van een VVD’ er, de nieuwe burgemeester werd uiteindelijk PvdA’er Marc Witteman, die vorige maand werd geïnstalleerd. De Kruif zou de geheime informatie waarover zij als lid van de vertrouwenscommissie beschikte in november en december vorig jaar hebben verstrekt. Sinds de vorige burgemeester in juni vorig jaar was vertrokken werd de burgemeesterspost in Stichtse Vecht waargenomen door Liesbeth Spies (CDA), minister van Binnenlandse Zaken in het kabinet-Rutte I. 
Cc-foto: VVD

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.