Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rita ('regels zijn regels') Verdonk rookt in café

  •  
30-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
verdonk_300.jpg
Dooft sigaret snel als camera verschijnt
ToN eist van leden geheimhoudingsverklaring met 1000 euro boete
Door redactie Joop Dagblad TC Tubantia betrapte het kamerlid zaterdag: “Ze zit aan de bar van eetcafé ’t Pleintje en rookt. Rita Verdonk (54) blaast uit van een totaal verregende wandeling. (…) Maar als iemand de Lijst Verdonk rokend in de kroeg wil fotograferen, weet de eerdere VVD-minister niet hoe snel ze haar sigaret moet uitdrukken. Alles voor de beeldvorming, tenslotte.”
Op videobeelden van RTV Oost is te zien hoe de aanhang van Verdonk er lustig op los paft in het café. Dat negeren van de wet is opmerkelijk omdat Verdonk zich voor laat staan op haar motto ‘regels zijn regels en ik voer ze uit’. De krant meldt ook dat ToN aan nieuwe leden een geheimhoudingsclausule oplegt. Bij overtreding moet 1000 euro boete betaald worden. Verdonk won onlangs twee gemeenteraadszetels in de nieuwe Zuidhollandse gemeente Zuidplas. Op de oprichtingsbijeenkomst van de lokale afdeling in Almelo kwamen opvallend weinig mensen af. De partij raakte in Almelo in opspraak omdat ex-leden van de extreemrechtse partij ‘Nieuw Rechts’ als lid werden toegelaten en vervolgens geroyeerd.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.