Laatste update 15:20
45

Rituals betreurt ophef over maanaanbiddende antivaxx-zusjes

Cosmeticaketen Rituals heeft een verklaring uitgegeven, nadat ze zich de afgelopen dagen de woede van veel sociale mediagebruikers op de hals hadden gehaald. Rituals is voor een nieuwe productlijn in zee gegaan met de zweverige antivaxx-zusjes Lieke en Jetteke van Lexmond. Het bedrijf zegt nu de ontstane ophef te betreuren.

Wij betreuren de ophef die is ontstaan over onze samenwerking met de zussen van Lexmond op Twitter. Onze samenwerking heeft enkel betrekking op het aanbieden van de Moon Calendar, een product dat al jaren met succes in Nederland verkocht wordt. Wij benadrukken hier graag met klem dat wij ons vanaf het begin volledig aansluiten bij het vaccinatiebeleid van de overheid.

Het gaat om de maankalender van de zussen die sinds kort te koop is bij Rituals. De gezusters Van Lexmond geloven heilig in de kracht van de planeten en de maan op het menselijk lichaam. ‘De maan heeft veel invloed op het water. Onze lichamen bestaan voor minstens 55 procent uit water. De maan heeft daarom ook grote invloed op ons.’ Begin dit jaar toonden de zussen zich ook volledig onverrast door de bestorming van het Amerikaanse Capitool door extremistische Trump-aanhangers. Dat had volgens het duo immers te maken met de ‘toch echt wel pittige transitie’ van de planeet Mars naar het sterrenbeeld stier.

De Van Lexmonds hebben zich ook aangesloten bij de complotdenkers van “Moederhart”, een stichting die zich tegen de coronamaatregelen en het vaccinatiebeleid heeft gekeerd. Naar eigen zeggen om de kinderen te beschermen.

Geef een reactie

Laatste reacties (45)