109

Rivalen ruziën in VVD

Huffnagel wil De Grave van kandidatenlijst lozen … Conservatieven schuiven ex-commissaris Eric 'ik zal nooit politicus worden' Nordholt naar voren

Binnen de VVD is ruzie ontstaan over de kandidatenlijst van de Eerste Kamer. Dat meldt het rechtse opinieweekblad Elsevier op gezag van De Telegraaf.

Frits Huffnagel, ex-wethouder en Haags gemeenteraadslid, wil De Grave wippen van de concept kadidatenlijst om plaats te maken voor ex-PvdA’er en oud-commissaris van politie Eric Nordholt.

Elsevier schrijft:

Huffnagel wil oud-politiecommissaris Eric Nordholt op de plek van De Grave zetten omdat die het volgens hem beter zal doen vanwege zijn grote verdienste op het gebied van veiligheid.

Huffnagel werd in 2005 gedwongen op te stappen als wethouder in Amsterdam omdat hij in de zogeheten Bonnetjesaffaire onterecht 20.000 euro had getoucheerd. De Grave bekritiseerde hem destijds openlijk over die kwestie.

Nordholt stapte in mei 2010 over van de PvdA naar de VVD. Hij verklaarde daarbij:  “Ik ben geen politicus, ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit worden.”

Foto’s: WikiMedia / ANP 

Geef een reactie

Laatste reacties (109)