Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

RIVM: geen relatie dood baby's en vaccin tegen pneumokokken

  •  
23-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
Flickr_vaccinatie_Baby_Lab2112_300.jpg

Moeder van een van de overleden baby's legt zich niet neer bij de uitkomst van het onderzoek

Tussen het overlijden van drie baby’s eind vorig jaar en het vaccin tegen pneumokokken dat ze vlak daarvoor hadden gekregen, is geen verband. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag bekendgemaakt.
De drie zuigelingen overleden november 2009 vlak nadat ze waren ingeënt tegen pneumokokken met het middel Prevenar, gemaakt door medicijnfabrikant Wyeth. De kinderen waren drie tot zes maanden oud. Ze stierven anderhalf tot zes dagen na de vaccinatie. Dit meldt De Volkskrant dinsdag.
Het vaccin wordt in Nederland sinds 2006 gebruikt. Vele duizenden kinderen hebben het toegediend gekregen. Ook in het buitenland wordt het op grote schaal gebruikt. Volgens het RIVM zijn er nog nooit ernstige bijwerkingen aangetoond.
De moeder van één van de overleden baby’s legt zich niet neer bij de conclusies van het onderzoek en overweegt het RIVM aan te klagen.
Lees hier meer
Foto: Flickr Lab2112

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.