Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

RIVM meldt forse stijging nieuwe coronabesmettingen

  •  
10-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Corona testlab

© RIJSWIJK - Het hoog volume laboratorium van Eurofins. In het testlaboratorium zullen per dag tienduizend coronatests worden geanalyseerd. COPYRIGHT BART MAAT

Het wil nog niet echt lukken met het indammen van het coronavirus. Het afgelopen etmaal nam het aantal vastgestelde coronabesmettingen weer fors toe in Nederland: het RIVM registreerde 8.793 positieve tests. Een dag eerder waren dat er nog 6.589. De NOS schrijft :
" Volgens het RIVM zijn er geen bijzondere omstandigheden, zoals een storing eerder in de week, om het hoge aantal tests te verklaren. Wel is er relatief veel getest, waardoor het percentage positieve tests gelijk is gebleven, laat een woordvoerder weten. “Maar het blijft een zorgelijk aantal.”"
Met bijna 9.000 geregistreerde besmettingen binnen 24 uur is Nederland weer terug op het niveau van eind oktober, kort nadat het kabinet een ‘gedeeltelijke lockdown’ had afgekondigd waarbij onder meer de horeca werd gesloten.
Eerder deze week kondigde Mark Rutte aan dat het kabinet voor kerst mogelijk meer maatregelen zal nemen als het aantal besmettingen blijft toenemen. Aan welke maatregelen de premier denkt, wilde hij dinsdag nog niet zeggen.
Donderdag verklaarde Angela Merkel in de Duitse Bondsdag dat zij vindt dat de scholen en winkels na kerst tot zeker 10 januari dicht moeten blijven. Het Nederlandse kabinet ziet niet veel in het verlengen van de kerstvakantie. Verscheidene deskundigen denken wel dat afstandsonderwijs kan helpen om het aantal besmettingen terug te dringen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.