3

RIVM onderzoekt mogelijke ebola-besmetting Nijmegen

De patiënt werd gisteren opgenomen in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en later overgebracht naar het Radboudumc in Nijmegen

Een patiënt van het Radboudumc in Nijmegen is mogelijk besmet met ebola. De patiënt werd gisteren opgenomen in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem, waar na onderzoek door artsen werd besloten om de patiënt naar een academisch ziekenhuis te brengen. Het geslacht van de patiënt is niet bekend gemaakt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bevestigt dat er een verdenking van ebola is in het Radboudumc. De patiënt wordt onderzocht.

Een woordvoerder van het ziekenhuis verklaart aan de Volkskrant:

Het wachten is nu op testen. De ene keer is het binnen een dag bekend, de andere keer duurt het een paar dagen.

De laatste verdenking van ebola in Nederland was in januari in het UMC in Utrecht. In 2014 werden ook al vijf mensen opgenomen vanwege een verdenking van ebola. Geen van de patiënten bleek de ziekte uiteindelijk te hebben.

Wereldwijd zijn sinds het begin van de ebola-epidemie al meer dan 26.000 mensen besmet geraakt met het virus. 10.823 van hen overleden aan de ziekte. Het leeuwendeel van de besmettingen in de laatste zestien maanden werden vastgesteld in Guinee, Liberia en Sierra Leone in West-Afrika.

Cc-foto: bibliotheekje

Geef een reactie

Laatste reacties (3)