Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rob Wijnberg definitief weg bij NRC

  •  
13-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
ANP-wijnberg_300.jpg
Voormalig hoofdredacteur gaat bouwen aan een 'nieuwe digitale krant'
Rob Wijnberg, hoofdredacteur van de ochtendkracht nrc.next vertrekt definitief bij NRC. Zowel bij het Handelsblad als nrc.next. Eerder zou Wijnberg nog aanblijven als columnist, maar die gesprekken liepen op niets uit.
Eind september maakte de hoofdredacteur van NRC Peter Vandermeersch het vertrek van Wijnberg als hoofdredacteur van nrc.next bekend. Hij zou opstappen omdat hij zich niet kon vinden in de nieuwe koers die de krant moest gaan volgen. Vandermeersch zou willen dat de .next zich meer zou richten op het nieuws en dat druiste in tegen de formule van Wijnberg.
Wijnberg gaat ook niet in op de uitnodiging van de hoofdredactie ‘om meer dan ooit een vooraanstaande pen van de krant te zijn’. Hij zegt zich nu verder te willen ontwikkelen als ‘journalistiek pionier’. Hij wil voor zichzelf beginnen en bouwen aan een nieuwe ‘digitale krant van de toekomst’. NRC: Rob Wijnberg vertrekt definitief bij NRC
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.