Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Robert Rodriguez protesteert met trailer tegen Arizona wet

  •  
07-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
machete_300.jpg
Machete laat zien dat je met Mexicanen niet moet sollen
De Mexicaans-Amerikaanse filmer Robert Rodriguez, maatje van Quentin Tarantino en bekend van onder meer From Dusk till Dawn en Sin City, heeft een ‘illegale’ trailer van zijn nieuwste film uitgebracht als politiek protest. Rodriguez neemt stelling tegen een nieuwe zeer omstreden wet in Arizona die Amerikanen met een Mexicaans uiterlijk verplicht een identiteitsbewijs bij zich te dragen.
De film Machete , die in september uitkomt, is een zogeheten Mexploitation movie waarin onder meer de draak wordt gestoken met het Hollywood-beeld van immigranten als seksbeluste criminelen. Geheel in de stijl van de meesterwerken van Jean-Claude van Damme.
De hoofdrol wordt vervuld door de imposante bad guy Danny Trejo, verder zijn onder meer te zien Robert de Niro als radicaal rechtse politicus, Jessica Alba, Lindsay Lohan en Don Johnson.
De trailer is uitgebracht ter gelegenheid van Cinco de Mayo , een vooral in de VS gevierde feestdag die Mexicaanse trots symboliseert. 

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.