Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Robots serveren eten in Chinees restaurant

  •  
13-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
robotober.jpg
Robot vervangt ober ... Who's next?
Een vriendelijke glimlach en een hartelijk welkom puur menselijk? In dit restaurant in het Chinese Harbin, zo’n 1000 kilometer ten noordoosten van Peking, denken ze daar anders over. Twintig robot doen hier dienst als gastheer en ober.
De oberrobots kunnen allemaal tien verschillende gezichtsuitdrukkingen uitbeelden, zo schrijft de Belgische krant De Morgen, en vriendelijkheden uiten om klanten welkom te heten. Plaatselijke media melden vandaag dat er zelfs in de keuken robots werkzaam zijn. 
Bedrijfsleider Liu Hashheng is ook voorzitter van de Robotacademie in Harbin. Hij heeft de robots aan het werk gezet om ze te introduceren in het dagelijkse leven van mensen. Volgens hem zijn deze werkkrachten over tien jaar overal heel gewoon. De robots die hij in dienst heeft genomen kosten circa 2.400 euro per stuk, aldus De Morgen.
Een grappige bijkomstigheid, het uiterlijk van de robots in Liu’s restaurant zijn allemaal gebaseerd op Amerikaanse animatiefilms en series, zoals Transformers en Wall-e.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.