56

Rode Kruis zet alle zeilen bij voor armoede in Europa

Reikwijdte voedseldistributie op niveau van de Tweede Wereldoorlog ... 14 procent Spanjaarden afhankelijk van voedselpakketten

De crisis in Europa heeft een alarmerend effect op armoede bereikt. Steeds meer families en alleenstaanden in Europa worden noodgedwongen afhankelijk van het Rode Kruis. Tweederde van Rode Kruis organisaties in Europa zijn begonnen met het distribueren van voedselpakketten meldt Der Spiegel.

Volgens Yves Daccord, algemeen directeur van de Internationale Commissie (IFRC) van het Rode Kruis is de reikwijdte van de voedseldistributie belandt op het niveau van de Tweede Wereldoorlog. Volgens IFRC loopt vooral de armoede in de middenklasse op.

In Spanje deelt het Rode Kruis inmiddels aan drie miljoen mensen voedsel uit. Daarmee is zo’n 14 procent van de mensen daar afhankelijk geworden van het Rode Kruis. De nood is inmiddels zo hoog dat naast de werving bij buitenlandse organisatie het Rode Kruis inmiddels ook op de deur klopt bij lokale bedrijven om extra hulp te bieden. Naast het verstrekken van voedselpakketten helpt ze ook mensen die de water en elektriciteitsrekening niet meer kunnen betalen.

Ook in Roemenië is de armoede tot een schokkende 40 procent opgelopen. In Italië stijgt het aantal daklozen waaronder zich volgens de cijfers ook steeds meer alleenstaande ouders bevinden.

Daccord:

Het zijn voornamelijk gescheiden mannen die op straat moeten leven en iedere dag knokken om niet alleen zichzelf maar ook hun kinderen te onderhouden en hun alimentatie te blijven betalen.

Der Spiegel: Made Poor by the Crisis: Millions of Europeans Require Red Cross Food Aid

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (56)