Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Roemeen, kom niet naar Groot-Brittannië, het regent hier

  •  
28-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Londen_regen_SShingler_300
Ministers willen grootschalige campagne die het leven in het Verenigd Koninkrijk somber afschildert
De banen zijn schaars en slecht betaald. Bovendien regent het hier de hele tijd. Met deze argumenten hopen Britse ministers arbeiders uit Oost-Europa te doe afknappen op Groot-Brittannië. Ze overwegen een grootschalige campagne op te zetten om vooral Roemenen en Bulgaren af te schrikken.
De campagne waarbij het Britse leven wordt afgekraakt moet volgend jaar van start gaan, want dan verlopen bepaalde maatregelen die de immigratie naar het Verenigd Koninkrijk moesten beperken. Dat schrijft de Britse krant The Guardian maandag. Een van de ministers hoopt dat hiermee de indruk wordt weggenomen “dat hier de straten met goud zijn geplaveid”.
Veel concreter dan dit zijn de plannen nog niet gemaakt. Het is niet duidelijk of de campagne vooral Groot-Brittannië met de grond gelijk zal maken of dat de thuislanden van de ‘gelukzoekers’ ook mooier worden afgeschilderd, door bijvoorbeeld het prachtige Roemeense Karpatische gebergte te roemen of de resorts aan de Zwarte Zee in Bulgarije.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.