Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Roemer: coalitie met VVD is net zo onwaarschijnlijk als fusie Ajax-Feyenoord

  •  
14-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
Portretten SP-lijsttrekker Emile Roemer

© 2016-11-02 15:08:24 DEN HAAG - Portret van Emile Roemer, fractievoorzitter en lijsttrekker van de Socialistische Partij (SP). ANP SANDER KONING

SP-leider Emile Roemer heeft in een interview met het AD klip en klaar verklaard dat een coalitie tussen SP en VVD na de komende verkiezingen onmogelijk is.
“U krijgt van mij bij deze de garantie dat wij rechts niet aan een meerderheid gaan helpen. En ik bedonder niemand. Laat duidelijk zijn: we willen nog steeds heel graag deelnemen aan de formatietafel en snappen ook dat er compromissen moeten worden gesloten, maar niet meer met de VVD.”
Hij noemt de samenwerking net zo onwaarschijnlijk als “een fusie tussen Ajax en Feyenoord”.
Op lokaal en provinciaal niveau, zoals bijvoorbeeld in Amsterdam, werkt de SP wel samen met de conservatief-liberale partij. Volgens Roemer bevalt die samenwerking weliswaar goed omdat de VVD een betrouwbare partner is “maar op lokaal niveau praat je niet over macro-economische onderwerpen.”
Samenwerking met CDA, D66 en PvdA ziet Roemer wel zitten. Het CDA heeft volgens hem een heel ander mensbeeld dan de VVD. Hij roept de PvdA op om de VVD ook uit te sluiten.  De SP houdt vandaag haar partijcongres.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.