Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Roemer: 'Militair ingrijpen in Syrië is geen optie'

  •  
28-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
roemer300_02.jpg
SP-leider is tegenstander van ingrijpen, ook wanneer blijkt dat Assad verantwoordelijk is voor de gifgasaanval
De steun voor militair ingrijpen in Syrië lijkt gestaag te groeien. Als de VN-inspecteurs daadwerkelijk bewijs vinden van de inzet van gifgas door het regime van Assad, lijkt niets meer in de weg te staan. Ook niet het dreigement om Israël aan te vallen. SP-leider Emile Roemer daarentegen houdt voet bij stuk: hij is tégen militair ingrijpen, zelfs wanneer blijkt dat Assad verantwoordelijk is voor de gifgasaanvallen.
Roemer:
Ik wil geen oorlog in gerommeld worden. Maar ook: als je nu een vergelding gaat doen. Wat dan? Raketten schieten? Waarop? Hoe voorkom je dat er burgerslachtoffers vallen? Heb je je wel gerealiseerd wat je daarmee wil bereiken? […] Wat gaat er gebeuren? Wat is de tegenreactie vanuit Syrië, vanuit Iran? Wat gaan ze doen richting Israël?
En zo heeft Roemer nog een aantal vragen. Eens kijken of daar donderdag tijdens het debat met minister Timmermans en Hennis in de Tweede Kamer antwoord op kan komen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.