Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Roemer: Oorzaak crisis is 'het falen van de elite'

  •  
01-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
[Video] SP-leider pleit in het televisieprogramma Buitenhof voor bezuinigingen in de bureaucratie
Emile Roemer was zondag te gast in het televisieprogramma Buitenhof. Hierin pleitte hij onder meer voor het bezuinigen op de bureaucratie in de zorg en het onderwijs. Volgens de leider van de Socialistische Partij valt er ook veel te winnen door de marktwerking in de zorg deels terug te draaien.
Bekijk de video in andere formaten. Roemer meent dat bezuinigen an sich niet moeilijk is.”Geef me een rode stift en de begroting en ik ga zitten krassen en je haalt zo de miljarden bij elkaar. Maar de vraag is wat slim is”, aldus de SP-leider in het televisieprogramma.
Volgens Roemer is het slim om niet volgend jaar, maar pas in 2015 het begrotingstekort onder de drie procent te krijgen:
We moeten eerst bekijken wat de gevolgen van de bezuinigingen zijn en welke maatregelen nodig zijn om de huidige situatie te verbeteren. Het is zeker niet slim om op zo’n korte termijn miljarden te gaan bezuinigen en daarmee de hele structuur van de samenleving overhoop te halen, de verzorgingsstaat compleet af te breken en collectieve voorzieningen af te breken zonder ze verbeteren.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.