149

Roemer: premiersdebat ‘schaamteloos eenzijdig’

'Cohens handen gebonden door PvdA-deelname aan Balkenende IV'

SP-leider Emile Roemer heeft verbeten zitten kijken naar de premiersdebat bij RTL gisterenavond.

Op de website van de SP verbaast Roemer zich erover dat de grootste oppositiepartij niet uitgenodigd was en Geert Wilders wel:

Nu moest Nederland toekijken hoe drie rechtse politici elkaar schaamteloos uit de wind hielden over de oorzaken van de economische crisis, terwijl Cohen met gebonden handen stond door de deelname van de PvdA in Balkenende-4. Ik had mijn handen wel vrij tegen de loze praatjes waarmee Rutte en Balkenende nu wegkwamen. Onbegrijpelijk dat beide heren pedant mochten beweren voor de mensen op te komen, terwijl ze juist vrijwel iedereen keihard gaan pakken. En ongelooflijk maar waar: over bankiers, beleggers en bonussen heeft vanavond niemand één woord gezegd. Niemand noemde het beestje bij de naam, terwijl het casinokapitalisme ons land regelrecht in deze crisis heeft gestort. Het ging vanavond slechts over de vraag hoe de kosten van de crisis door de bevolking betaald gaan worden. Schaamteloos en eenzijdig.

Roemer is teleurgesteld over het optreden van PvdA-lijsttrekker Job Cohen:

In plaats van te vlammen zag ik Cohen dimmen. Als een bokser die de handdoek al werpt voordat de eerste ronde begonnen is. Wie niet vecht, kan nooit winnen. Ik zeg het daarom nog één keer tegen hem: een sociale uitweg uit de crisis vind je niet met rechtse vrienden. Als Cohen na vanavond nog niet bereid is met mij en anderen links Nederland op te roepen de rechtse ramp te keren, dan snap ik de PvdA echt niet meer. Er staat te veel op het spel om rechts zomaar zijn spel te laten spelen.

Geef een reactie

Laatste reacties (149)