101

Roemer roept op tot links verbond

SP-leider reageert op kritiek: Stoppen met zwartmakerij

Roemer constateerde bij de aftrap van de campagne van zijn partij in Arnhem dat er in Nederland Amerikaanse methodes worden toegepast om hem in diskrediet te brengen. Onterecht want de kritiek komt van politici die jarenlang zelf verantwoordelijk waren voor het beleid, vindt hij.


Eerder deze week werd Roemer er door HP / De Tijd en De Telegraaf van beschuldigd dat hij als wethouder zijn gemeente Boxmeer aan de rand van de afgrond had gebracht. Dat verhaal bleek later niet te kloppen maar bij dirty campaigning gaat het niet om de feiten maar om het zaaien van twijfel.

Later kreeg hij veel kritiek vanwege zijn verklaring dat Nederland onder zijn leiding geen EU-boete voor het afwijken van de begrotingsregels zou betalen. Jan Marijnissen erkende overigens tegenover de NOS dat de lijsttrekker daarmee een fout beging.

Roemer wil dat er een links verbond komt, schrijft de NOS

Hij herhaalde zijn pleidooi voor een sociale alliantie: een verbond voor de toekomst, met onder meer werkgevers, werknemers, maatschappelijke organisaties en iedereen die de kernpunten van de SP respecteert. Deze verkiezingen moeten afrekenen met cynisme en bangmakerij, met bestuurders die zeggen dat het nou eenmaal zo is en niet anders kan, zei Roemer. De waarheid ligt volgens hem niet in het midden.

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (101)