Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Roemer: Rutte premier van de rijken?

  •  
08-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
182 keer bekeken
  •  
ANP-Roemer_Rutte300.jpg
SP-fractievoorzitter Tweede Kamer: VVD is pyromaan in de crisis
De geloofwaardigheid van premier Mark Rutte is in het geding, vindt SP-leider Emile Roemer. ‘Is Rutte wel de premier van álle Nederlanders, of alleen van de rijke? Dat zal steeds vaker de ‘vraag worden. Dat zegt hij vandaag in een interview met het Algemeen Dagblad. Hij stelt daarin dat de mensen die de crisis hebben veroorzaakt, deze nu willen oplossen.
Het AD schrijft:
Echt, de VVD is de pyromaan die tegen de brandweercommandant zegt: ‘zal ik even de leiding overnemen bij het blussen?”, aldus Roemer in het AD.
Roemer gelooft nog steeds in een linkse samenwerking. Roemer: “Ik blijf dat van groot belang vinden, maar kan niet meer doen dan voortdurend blijven proberen om de samenwerking te zoeken.”
De SP-leider denkt dat als zijn partij gaat regeren, hij fractievoorzitter blijft. “Gewoon omdat ik denk dat je de partij dan beter kan leiden dan vanuit een ministerspost,’ zegt Roemer. ‘Ik ben wel ministeriabel, maar ik denk niet dat ik het doe.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.