60

Roemer: Salaris politici met 10 procent korten

SP-fractievoorzitter: Socialer en veel effectiever manier van 'snijden in eigen vlees' dan voorstel van Rutte om aantal politici te verminderen

SP-leider Emile Roemer zal vanmiddag in het debat met premier Rutte voorstellen om de salarissen van politieke ambtsdragers met 10 procent te verlagen. Volgens Roemer is deze maatregel socialer en veel effectiever dan het voorstel van Rutte om het aantal politici te verminderen.

Roemer zegt op de website van de SP:

Rutte verlaagt het sociaal minimum voor de allerarmsten maar laat politici ongemoeid. Ik zeg, wie de allerarmsten pakt, moet ook in eigen vlees durven snijden.

Het nieuwe kabinet heeft voorgesteld om het aantal leden van de Eerste en Tweede Kamer in te krimpen. De Tweede Kamer moet afslanken van 150 naar 100 Kamerleden, de Eerste Kamer van 75 naar 50. Volgens Roemer is dit voorstel onhaalbaar en ongewenst.

Roemer:

Het voorstel van het kabinet heeft een grondwetswijziging nodig, daar gaan twee kabinetsperiodes overheen. Dat haalt Rutte waarschijnlijk nooit. Bovendien is niet het aantal politici het probleem, maar het feit dat politici vaak vele malen meer verdienen dan de mensen die zij vertegenwoordigen.

Lees meer bij de SP

Geef een reactie

Laatste reacties (60)