Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Kee & Van Jole: Roemer schuttert en Samsom zingt zelfspot

  •  
29-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Op Radio 1 becommentariëren parlementair journalist Peter Kee en Joop-eindredacteur Francisco van Jole het interview dat Emile Roemer gaf aan het AD en woensdagochtend in de krant stond onder de kop ‘Premier? Als het moet, dan moet het’. Kee vertelt dat het interview eigenlijk voor zaterdag gepland stond, de dag dat Roemer door leden van de SP tot lijsttrekker werd uitgeroepen. Hij was overigens de enige kandidaat. Door de Brexit-ramp werd publicatie uitgesteld tot woensdag. In de tussentijd kwam Roemer in de problemen tijdens het debat maandag over de EU omdat hij zijn feiten niet op orde had.
Van Jole vergelijkt het AD-interview met een vraaggesprek vorige week in NRC met de nieuwe voorzitter Ron Meyer. Die laatste toont volgens Van Jole veel meer visie en drukt zich veel duidelijker uit.
Vervolgens wordt nog even teruggeblikt op het opmerkelijke optreden van Diederik Samsom dinsdagavond tijdens de coalitieborrel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.