36

Roemer straks kandidaat VS presidentschap?

Buddy Roemer, de kansloze politicus rekent op hulp internet

Nu nog steeds onduidelijk blijft wie de presidentskandidaat wordt bij de Republikeinen (democratie is zelden een snelweg) borrelt er uit de onderste regionen een opvallend figuur omhoog. De Republikeinen zien hem niet zitten omdat hij zaken als corruptie aan de orde stelt. Daarom wil hij zich laten nomineren via internet.


De bankier Roemer was vroeger een rechtse Democraat. Hij was gouverneur van Louisiana en werd vier keer in het Congres gekozen. In 1991 verliet hij de Democratische partij en stapte over naar de Republikeinen. Sindsdien is hij een linkse Republikein. Door de Republikeinse partij wordt hij genegeerd, bij debatten is hij niet welkom. Nu zoekt hij zijn heil bij Americans Elect, een initiatief dat kiezers in staat wil stellen via internet een kandidaat te nomineren voor de presidentsverkiezingen.

In het interview met Rachel Maddow zet hij zijn idee uiteen voor een Eenheidspartij die zowel linkse als rechtse kandidaten omvat. Roemer is vooralsnog kansloos. Zoals hij zelf zegt weten de meeste Amerikanen niet eens dat hij in de race is. Maar er zijn vaker verrassende ‘derde’ kandidaten opgestaan, zoals Ross Perrot en Ralph Nader. De laatste, een linkse consumentenactivist, droeg bij aan de nederlaag van Democraat Al Gore in 2000.

Buddy Roemer is voor zo ver bekend geen familie van Emile Roemer.

Geef een reactie

Laatste reacties (36)