296

Roemer trekt dreiging in

'Over mijn lijk' van de SP-leider wordt 'Nou ja, als het niet anders kan dan...'

SP-leider Emile Roemer heeft zijn uitspraken over de begrotingsdiscipline van de EU vrijdagavond in Nieuwsuur genuanceerd. Hij verklaarde dat hij slechts ‘een statement’ heeft willen maken toen hij in het FD van donderdag zei dat hij zich niet wilde houden aan de 3-procentregel en dat hij een boete vanuit de EU niet zou betalen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Volgens de SP-leider is de situatie gewijzigd, sinds het stabiliteitspact is opgesteld. Bovendien “staat in het pact al een uitzonderingsregel voor als de economie erom vraagt”, zei Roemer in Nieuwsuur van donderdag.

Roemer wil nog altijd de strijd met Brussel aan gaan “om aan te tonen” dat de boete voor het overschrijden van de 3-procentnorm “een onzinnig ding is en dat je er meer mee kapot maakt dan dat je er mee helpt en dat hij er daarom niet zal komen”.

Op de vraag van de verslaggever van Nieuwsuur of hij de boete zal betalen als hij toch komt zegt Roemer:

Ja als je hem zo heel erg scherp gaat stellen; ik vind dat niet realistisch, ik heb er een statement mee willen maken en die statement is hartstikke helder. En daar ga ik voor. (…) En kijk, als je met de hele wereld het gevecht bent aangegaan en je hebt van iedereen verloren dan houdt het ook voor ons op.

Eerder op Joop: Roemer wil af van EU-discipline

Nieuwsuur

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (296)