Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Roemer versus Pechtold

  •  
20-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
penw_300.jpg
Video: Emile Roemer en Alexander Pechtold botsen bij P&W over de vraag of er na Prinsjesdag Algemene politieke beschouwingen moeten komen
In het televisieprogramma Pauw & Witteman gingen Emiel Roemer van de SP en Alexander Pechtold van D66 met elkaar de discussie aan of het parlement zijn werk wel goed doet nu het besloten heeft de Algemene beschouwingen na Prinsjesdag te laten voor wat het is.
Emile Roemer vindt het onverteerbaar dat de Tweede Kamer de gelegenheid voorbij laat gaan om te discussiëren over de de ideeën achter de bezuinigingen van meer dan 3 miljard die op Prinsjesdag voor het komende jaar bekend gemaakt gaan worden. Pechtold daarentegen had geen zin in die ‘poppenkast’, aangezien het beperkt beleid van een demissionair kabinet betreft. Hij voegde daar aan toe dat hij bovendien Balkenende een zelfde matige optreden als afgelopen jaar wil besparen. Lees daarover ook in de Volkskrant.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.