329

Roemer wil af van EU-discipline

SP-leider wil strijd aan met EU ... 3-procent-eis noemt Roemer 'obsessie' ... Een boete van Europa betaalt hij niet

Emile Roemer wil het gevecht met Brussel aangaan, schrijft het FD woensdagavond. De SP-leider hekelt de Europese boekhoudersmentaliteit en de obsessie met het maximale begrotingstekort van 3%. Een boete vanuit Europa is hij niet van plan te betalen.

Roemer doet zijn uitspraken in en interview in het FD van donderdag:

Ik ben politicus, ik moet naar de hele samenleving kijken. Er is een vertrouwenscrisis, bij consumenten en producenten. Het is idioterie om niet naar de omstandigheden te kijken, maar alleen naar maximaal 3% tekort in 2013. De overheid moet de zaak weer aan het draaien krijgen. Dan moet ik een belachelijke boete gaan betalen als het tekort groter is dan 3%? Over my dead body!

“Nederland is een van de grootste nettobetalers. Spanje krijgt ook meer tijd, dat moet voor iedereen gelden. We moeten doen wat wijs is.”

Het FD schrijft verder:

Roemer wil 2013 gebruiken om extra te investeren en beroept zich op Oeso, IMF en vooraanstaande economen als Krugman die daar ook voor pleiten. Hij gaat Euro 3 mrd extra investeren om de bouwsector uit het dal te halen. Daarnaast garandeert hij de koopkracht tot ruim boven modaal ( €30.000 per jaar). Zo wil hij de alsmaar krimpende vraagzijde van de economie helpen herstellen en de ondernemers voor zich winnen.

FD: Roemer: Europese boete betaal ik niet

Geef een reactie

Laatste reacties (329)