160

Roemer wil grote steden veroveren

Zeven zetels voor Amsterdam ... 'Past in ontwikkeling partij' ... 'Samsom moet opstappen'

SP-leider Emile Roemer stelt dat zijn partij grote winst gaat boeken in de grote steden bij de gemeenteraadsverkiezingen. Voor Amsterdam mikt hij op 7 zetels. ‘Dat past in de ontwikkeling van de partij’. Roemer deed zijn uitspraken in het BNN programma De Overnachting op Radio 1.


Nu is de SP nog relatief klein in de vier steden, twee zetels in Rotterdam en Den Haag, drie in Amsterdam en Utrecht. Tegenover BNR verklaarde Roemer eerder op de dag dat hij niet zal aftreden als de verkiezingsuitslag tegenvalt:

Nee, ik ga niet aftreden. Ik ben deze klus begonnen om Nederland menselijker en socialer te maken. En er is nog veel te veel werk te doen.

Zijn voorganger Agnes Kant stapte in 2010 op vanwege de slechte resultaten. In De Overnachting omzeilde hij de vraag waarom de SP geen winst boekt in de peilingen nu de ontevredenheid over de PvdA zo groot is. “Die mensen hadden anders al eerder SP gestemd.”

Over Samsom zei hij:

Links moet zijn hart volgen en links heeft een ruggengraat nodig. Als je dat allebei niet hebt dan ben je niet links. Ik denk dat er hierbij van beide geen sprake is. Wij zijn als partij altijd opgekomen voor de belangen van mensen die steun nodig hebben, om daar voor op te komen.
Dus Diederik Samsom is niet links?
Het huidige beleid is in ieder geval alles behalve links.
Nee, Diederik Samsom is niet links.
Nou, als je daar achter staat niet nee. Hij loopt dit te verdedigen, er zit niks links aan.

Roemer vertelt dat er geen sprake is van een sfeer tussen hem en Samsom en laat doorschemeren dat de partijen geen enkel contact hebben. Op de vraag wat hij zou zeggen als hij een oproep mocht doen aan Samsom antwoordt hij: Stop er mee. Hij barst daarna uit in gegniffel.

Luister naar de hele uitzending bij De Overnachting

Geef een reactie

Laatste reacties (160)