187

Roemer wil om de tafel met Halsema en Cohen

SP-fractieleider wil lijst met punten waarop SP, GroenLinks en PvdA elkaar kunnen vinden... Hoopt na de verkiezingen op 9 juni op een 'zo progressief mogelijk kabinet'... [Update] Job Cohen ziet linkse samenwerking wel zitten: 'Hoe progressiever hoe liever'

Emile Roemer, de nieuwe fractievoorzitter van de SP, wil samenwerken met PvdA en GroenLinks. Hij zei dit zaterdag tijdens een partijraad in Amersfoort.

Roemer hoopt samen met Femke Halsema gedoodverfde PvdA-lijsttrekker Job Cohen “lijst van punten” op te kunnen stellen waarop de partijen “elkaar kunnen vinden”. Roemer hoopt na de verkiezingen op 9 juni op een “zo progressief mogelijk kabinet”. Dit schrijft Trouw zaterdag.

Roemer zei dat zaterdag tijdens een partijraad in Amersfoort. Het was de eerste keer dat Roemer zijn partij toesprak in zijn nieuwe functie. De SP sprak in Amersfoort over het verloop van de gemeenteraadsverkiezingen, het vertrek van Agnes Kant en over de kandidaatstelling van Roemer.

Ook de beoogde nieuwe lijsttrekken van de PvdA, Job Cohen, ziet linkse samenwerking wel zitten. Op een vraag van de NOS welke coalitie hem voor ogen staat, antwoordde hij: “Hoe progressiever hoe liever.”

Lees hier meer

Geef een reactie

Laatste reacties (187)