Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Roetveegpieten nieuwe norm in steden

  •  
26-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
49075321577_afd29d15dd_k

© cc-foto: Gerard Stolk https://flic.kr/p/2hLBRm6

Omroep Brabant heeft de opmars van de roetveegpiet in kaart gebracht in de provincie. In de grote steden blijken scholen grotendeels overgestapt op de Piet die het Sinterklaasfeest voor alle kinderen aantrekkelijk maakt. De scholen volgen daarmee de lijn van het Sinterklaasjournaal. In kleinere plaatsen wordt nog steeds vastgehouden aan de kwetspiet. In sommige plaatsen wordt zelfs zo aan de racistische symbolen gehecht dat het Sinterklaasjournaal wordt geboycot. De regionale omroep belde met 60 scholen. Daaruit wordt duidelijk dat ook de vrijheid van meningsuiting in het geding is:
"Voor veel scholen is het een moeilijke discussie, krijgen we te horen. Schoolleidingen staan niet te springen om hun keuze openbaar te maken. Meewerken aan een televisie-item gaat in alle gevallen te ver voor de scholen, omdat ze zich niet in de discussie willen mengen. Vier scholen in Tilburg en Den Bosch willen geen commentaar geven. ‘’Niemand heeft er iets mee te maken met hoe wij het hier vieren’’, aldus De Springplank in Den Bosch. "
cc-foto: Gerard Stolk
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.