Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Roken en overgewicht groter probleem op vmbo

  •  
14-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Verschil tussen vmbo en havo/vwo-scholieren groeit
Uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht, het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Trimbos Instituut blijkt dat in 2009 drie keer meer leerlingen op het vmbo te dik waren en roken, vergeleken met leerlingen op het vwo. In 2001 was het verschil nog anderhalf. Desalniettemin is het percentage rokers afgenomen.
De verschillen tussen havo/vwo-leerlingen en vmbo-leeringen bleken in het verleden al groot te zijn. Volgens Wilma Vollebergh, hoofdonderzoeker en hoogleraar jeugdstudies aan de Universiteit van Utrecht, nemen de verschillen alleen maar toe. Ondanks de afname van rokers; de afname van rokers op het vwo was namelijk veel sterker dan die op het vmbo.
Ook wanneer het de relatie met de ouders betreft lijken vmbo-ers het minder goed te doen dan vwo’ers. Vollebergh: “Voor het eerst zien we ook dat relatief meer vmbo-ers een minder goede relatie hebben met hun ouders dan vwo’ers.”

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.