116

‘Roken op eigen balkon moet verboden worden’

Anti-rookclub Clean Air: 'Flatbewoners die roken op balkon naast de baby van de buren is bijna misdadig'

Roken in je eigen tuin en op je eigen balkon moet aan banden gelegd worden. Dat zegt de actiegroep Clean Air. De anti-rookclub vindt dat mensen niet meer op hun balkon of in hun tuin mogen roken als dat de buren hindert.

Het Algemeen Dagblad schrijft maandag dat de anti-rookorganisatie bezig is met het voorbereiden van een rechtszaak om tot een verbod te komen.
Voorzitter van de organisatie Tom Voeten zegt in het AD:

Ik denk meteen aan een bejaarde vrouw die ziek wordt in haar eigen flat, omdat haar onderbuurman constant sigaren zit te roken op zijn balkon. Of flatbewoners die roken op een balkon naast de baby van de buren. Dat vind ik bijna misdadig.

Voeten hoopt dat de rechter gaat bepalen dat het roken als onrechtmatig handelen kan worden aangemerkt. Maar volgens een docent rechten die het AD sprak, is er weinig kans op een dergelijk verbod. Hij legt uit dat mensen in de privésfeer altijd meer mogen dan in openbare ruimten.
Toch is het misschien niet helemaal ondenkbaar dat er regels komen voor roken in je eigen tuin. In Duitsland won een echtpaar dit jaar een rechtszaak tegen hun rokende onderburen. 
Bron: Algemeen Dagblad.


cc foto: René gademann

Geef een reactie

Laatste reacties (116)