6

Romantisch Kerstdrama Love Actually is venijnig wapen in Britse verkiezingen

Premier Boris Johnson, lijsttrekker van de Conservatieven, heeft een eigen versie opgenomen van de beroemde scene uit de romantische Kerstfilm Love Actually uit 2003 waarin Mark (Andrew Lincoln) aanbelt en het hart van zijn geliefde Juliet (Keira Knightley) tracht te veroveren met tekstborden.

De clip is des te pikanter omdat de hoofdrolspeler uit Love Actually, acteur Hugh Grant, in de film niet alleen de premier speelt maar deze verkiezingen intensief ook campagne voert tegen Boris Johnson. Grant is niet voor Labour of LibDems maar wel een fel tegenstander van Brexit.

In een interview met de BBC gaf hij commentaar op de clip van Johnson en onthulde dat er veelzeggend een bord ontbreekt in de nagemaakte versie. Dat is het bord waarop staat geschreven ‘Omdat het Kerstmis is spreken we de waarheid.” Johnson gebruikt die tekst niet, kennelijk omdat hij op zo’n zachtst gezegd niet zo’n heel liefdevolle relatie met de waarheid heeft. De leider van de Conservatieven is een notoir leugenaar.

Boris Johnson is ook niet origineel met de imitatie. Al in november had Labour-kandidaat Rosena Allin-Khan hetzelfde gedaan.

En voor de liefhebbers hier de originele scene

Ondertussen leest Jeremy Corbyn tweets over hemzelf voor:

Donderdag gaat het Verenigd Koninkrijk stemmen. Volgens alle peilingen gaat Boris Johnson winnen maar is het op basis van de marges ook mogelijk dat hij geen meerderheid haalt en er sprake is van een zogeheten ‘hung parliament’. Net als nu.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)