26

Romney blundert opnieuw

Video: Bijna de helft van de Amerikanen ´denkt slachtoffer te zijn´ en ´betaalt geen belasting´

In een uitgelekte video-opname van een toespraak voor rijke sponsors zei de Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney dat bijna de helft van alle Amerikanen ‘slachtoffer denkt te zijn’ en daarom recht op overheidssteun denkt te hebben.


Dat schrijft de Volkskrant over een video die op de Amerikaanse website MotherJones is verschenen. ‘Van de bevolking stemt 47 procent hoe dan ook voor de president’, zei Romney in de video. ‘Hij heeft de steun van 47 procent die afhankelijk is van de regering, die slachtoffer denkt te zijn, die denkt dat de regering een zorgtaak heeft, die denkt recht te hebben op gezondheidszorg, op voedsel, op woningen, noem maar op.’ Hij voegde er aan toe dat zijn boodschap van belastingverlaging bij die groep kiezers niet aankomt, omdat ze toch geen belasting betalen.

Romney liet in een reactie weten zijn uitspraken niet terug te nemen. Wel zei hij dat hij het ‘niet elegant verwoord’ had.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)