Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Romney kiest aartsconservatieve Paul Ryan als running mate

  •  
11-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Romney_Ryan300.jpg
Republikeinse presidentskandidaat probeert rechterflank van zijn partij binnen boord te houden
De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft het congreslid Paul Ryan gekozen als zijn running mate. Dat meldt de NOS. Woordvoerders van de Republikeinse partij hebben dat bevestigd tegenover Amerikaanse media. Op een campagnebijeenkomst in de staat Virginia maakt Romney zaterdagmiddag om 15.00 uur officieel bekend dat Ryan zijn vicepresidentskandidaat wordt.
NOS:
Veel commentatoren gingen er al vanuit dat het Romney voor Ryan zou kiezen. Belangrijke Republikeinen zouden al eerder zijn ingelicht over deze keuze. De 42-jarige Ryan maakte naam als voorzitter van het begrotingscomité van het Huis van Afgevaardigden. De begroting die hij schreef voor de Republikeinen geldt als hét alternatief voor alle plannen van Obama.
Lees ook het opiniestuk van Frans Verhagen over de keuze voor de ideoloog Paul Ryan: Meer ideologie, Please
Flickr_PaulRyan_GageSkidmore_300
Foto-cc: Gage Skidmore
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.