89

Romney: Trump zorgt voor wereldwijde chaos, ongeschikt als president

Oud-presidentskandidaat Mitt Romney heeft scherp uitgehaald naar de onbezonnen politiek van Donald Trump. De Republikein deed dat in een opiniestuk in the Washington Post. Volgens Romney veroorzaakt Trump wereldwijd chaos.

‘De benoeming van onervaren personen in topposities, het de rug toekeren van bondgenoten, en de onbezonnen uitspraak dat Amerika heel erg lang het ‘sukkeltje’ van de wereld is geweest, ondermijnen allemaal zijn presidentschap,’ schrijft Romney, die ook opmerkt dat twee jaar lang Trump heeft aangetoond dat de huidige president niet in staat is zich te gedragen zoals bij het ambt hoort.

Ook schrijft Romney dat hij zich zal blijven uitspreken en verzetten tegen alle opmerkingen of beslissingen van trump die ‘het land verdelen, racistisch of seksistisch zijn, denigrerend richting migranten zijn, de waarheid geweld aandoen of democratische instellingen ondermijnen.’

Romney was in aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016 een van de Republikeinen die samen met Trump een gooi deden naar het presidentschap. Gedurende die strijd noemde Romney Trump nog ‘een fraudeur die denkt dat de Amerikanen dom zijn’. Trump antwoordde daarop met spot door erop te wijzen dat Romney in 2012 kansloos ten onder ging tegen Barack Obama. Tijdens een campagne voor een senaatszetel kon Romney vorig jaar nog rekenen op de steun van Trump. Romney won die verkiezing en zal deze wee worden benoemd tot senator voor de staat Utah.

Donald Trump heeft inmiddels kennis genomen van het opiniestuk en reageert zoals gebruikelijk via Twitter. In een allegaartje van woorden zegt Trump dat Romney snel gedraaid is, zich op grenscontroles en andere belangrijke zaken moeten richten, heeft hij een ruime zege behaald en Romney niet en zou de aanstaande senator blij moeten zijn voor alle Republikeinen.

Bronnen: De Standaard, The Washington Post / cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (89)