2

Romney wint wel maar overtuigt niet

Strijd tussen Republikeinse kandidaten blijft nek-aan-nek race

Super Tuesday zou normaal gesproken verlossing moeten bieden en duidelijk maken welke Republikeinse kandidaat het in november opneemt tegen Barack Obama. Maar deze keer maakt de uitslag geen einde aan de strijd. Romney won met slechts een procent verschil in de cruciale staat Ohio. Tot overmaat van ramp roert ook Sarah Palin zich weer.

Romney
Op Super Tuesday worden in tien staten tegelijk voorverkiezingen gehouden. De uitslagen geven normaal gesproken zicht op een eindstrijd maar daar is dit keer geen sprake van.

De Volkskrant schrijft:

Zo op het oog had Mitt Romney een goede Super Tuesday. Hij won in zes van de tien staten. Toch begint zijn kandidatuur steeds ongemakkelijker te voelen. De voor velen ‘onvermijdelijke’ kandidaat weet de concurrentie maar niet van zich af te schudden. (…) Mitt Romney is degene met het meeste geld en de beste organisatie. Maar hij heeft nog altijd niet de harten van de religieuze en conservatieve kiezers gewonnen. Zij zien nog altijd niets in zijn kandidatuur en blijven andere kandidaten steunen.

Romney won met slechts een procent verschil in Ohio, een zogeheten swing state. Geen enkele kandidaat die het tot de uiteindelijke presidentsverkiezingen schopt heeft daar ooit verloren. Romney won met een procent verschil. Hij wordt op de hielen gezeten door de ultra-conservatieve Rick Santorum, de man die beweerde dat in Nederland aan de lopende band oude mensen worden omgebracht. De Republikeinen krijgen een steeds groter probleem.

De Morgen:

De voorbije maanden kon geen enkele kandidaat overtuigen en zich bewijzen als waardige tegenstander van Obama. Meermaals hoorden we in de partij zelfs geruchten over een mogelijke nieuwe kandidaat. Vannacht gooide Sarah Palin nog wat olie op het vuur door niet te ontkennen dat zij alsnog in de race zou stappen. Hoe dan ook kan Romney niet tevreden zijn met zijn resultaat. In Ohio pompte hij enorme bedragen in zijn campagne en toch wist Santorum hem het vuur aan de schenen te leggen.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)