Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Romney, you don’t own me'

  •  
04-11-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
WomanagainstRomeny.jpg
Amerikaanse powervrouwen: "Met alleen al onze stem kunnen we de verkiezingen winnen"
De macht bij deze Amerikaanse verkiezingen ligt bij de vrouwen. Dat betoogt singer/songwriter Lesley Gore samen met tientallen andere prominente Amerikaanse vrouwen. Op de tune van Gore’s ‘You don’t own me’ willen ze andere vrouwen duidelijk maken dat een stem op Romney slecht is voor je gezondheid en voor je recht om te kiezen. Supporters van het initiatief zijn onder andere actrice Miranda July, Brooke Williams en singer/songwriter Sia.
De powervrouwen betogen:
Meer dan 60 procent van de Amerikaanse stemmers zijn vrouwen. In 2008 was 80 procent van de stemmers vrouw. Uit cijfers blijkt dat bij de komende verkiezingen 10 miljoen meer vrouwen dan mannen hun stem zullen uitbrengen. Vrouwen verdienen nog altijd 70 procent minder salaris dan mannen en vrouwen met een andere etnische achtergrond verdienen nog altijd minder dat ‘witte’ burgers.
Ook zette Gore de tegenargumenten voor Romney op een rijtje:
Romney is tegen het wetsvoorstel voor gelijk loon voor vrouwen. Romney heeft gezworen het fonds voor ‘gepland ouderschap’ af te kappen. Hetzelfde doet hij met de zorg en ook wil hij geboortebeperking uit de ziektekostenverzekering halen. Bovendien vindt Romney dat homohuwelijken uit het Constituele Amandement gehaald moet worden. Vrouwen, laten we opstaan. Alleen al met onze stem kunnen we de verkiezingen winnen. Een stem voor Obama is een stem voor je gezondheid en je recht om te kiezen.
Gore geldt als één van de belangrijke feministen in Amerika. Op haar 16de had ze haar eerste hit met ‘It’s my Party’, maar in plaats van een platencontract verkoos ze een opleiding. In 2005 kwam ze officieel uit de kast, maar eigenlijk wist iedereen toen al over haar seksuele geaardheid. Ze heeft het nooit geprobeerd te verbergen.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.